Orgel

Het kerkorgel werd in 1702 gebouwd door Johannes Duyschot. Uit de bouwtijd resteert nog het grootste deel van het pijpwerk en de orgelkas. Het instrument werd in 1867 verbouwd door een van de beste orgelmakers van die tijd, het bedrijf van Christian Gottlieb Friedrich Witte. Zij pasten het orgel aan, zodat het ook goed bruikbaar werd voor muziek uit de romantische periode.

Er zijn drie manualen, 28 registers en een vrij pedaal. Dit laatste werd toegevoegd door Flentrop, die in 1977 een grote restauratie voltooide met behoud van de dispositie van Witte.

Restauratie

Onlangs is het instrument gerestaureerd door orgelmakerij Reil de schilderingen van Theodorus Verschuer door Leonoor Speldekamp. De laatste fase om het orgel weer beter vanuit de zaal te kunnen zien en horen, zal zijn om het glazen geluidsscherm beweegbaar te maken. De plannen hiervoor zijn ontwikkeld door prof. Mick Eekhout van Octatube.

Adopteer een orgelpijp
Voor de realisatie van deze laatste fase is bijna nog een ton aan financiering nodig. Met uw adoptie van een orgelpijp kunt u hieraan bijdragen. Elk bedrag tussen €10 en €500 geeft recht op een passende orgelpijp. Klik hier om een orgelpijp te adopteren.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier