Amare

Tegenover de Nieuwe Kerk, aan de overkant van het Spuiplein, opent september 2021 Amare haar deuren. Het huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting verrijst op de plek waar voorheen de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater stonden. Vier gerenommeerde organisaties nemen hier hun intrek: Stichting Amare, Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest en Koninklijk Conservatorium.

Stichting Amare (voorheen DMC en Zuiderstrandtheater) beheert en programmeert het gebouw. De stichting is de verbinder in de samenwerking met de bewoners, de buren aan het Spuiplein en het culturele veld. Vanuit deze rol wil Amare verbinding en verankering in de stad Den Haag aanjagen. Amare zet zich in om diverse gemeenschappen te bereiken met hoogwaardig aanbod door middel van educatie, voorstellingen, projecten, festivals en de programmering in de publieke ruimtes van het gebouw. Amare brengt dans, muziek, muziektheater en community art van internationaal niveau naar een breed publiek.

Stichting Amare is sinds 2020 beheerder van de Nieuwe Kerk. Een deel van de voorstellingen en concerten die Amare jaarlijks programmeert of faciliteert vinden hier plaats.

www.amare.nl

Neem contact met ons op

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier