DMC

Per 1 januari 2013 is de Stichting Dans en Muziekcentrum Den Haag (hierna DMC) opgericht, ontstaan uit een fusie van de Stichting Gastprogrammering en de Stichting Exploitatie Muziekcentrum en Danstheater Den Haag. De stichting beheert en exploiteert het Lucent Danstheater (LDT) en de Dr Anton Philipszaal (DAPZ) in Den Haag.

Naast de voorstellingen en concerten van de huisgezelschappen Nederlands Dans Theater (NDT) en Residentie Orkest (RO) zorgt de stichting voor een kwalitatief hoogwaardige, alsook een voor breed publiek toegankelijke programmering. Inclusief de programmering in de Nieuwe Kerk, programmeert dan wel faciliteert de stichting circa 275 voorstellingen en concerten die bij elkaar circa 180.000 bezoekers per seizoen trekken.

De organisatie van de stichting omvat de in de theateromgeving gebruikelijke afdelingen als programmazaken, marketing, horeca en techniek, alsmede facilitaire zaken en administratie. De stichting verzorgt een aantal diensten, zoals de kassa en de receptie, ten behoeve van alle bewoners van het theatercomplex.

DMC treedt ook op als partner voor tal van Haagse instellingen en organisaties die zelf culturele evenementen in het complex willen realiseren. Samen met het RO en NDT bedient DMC een groot en breed publiek. In september 2015 verhuist de programmering van de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater naar het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Dit (tijdelijke) theater is inmiddels klaar en al in gebruik voor diverse culturele en zakelijke activiteiten.

www.zuiderstrandtheater.nl

Neem contact met ons op

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, of bel met onze Accountmanager Wendy Steenvoorden 06-53186599.