Factsheet

In het historische en bestuurlijke hart van Den Haag staat de Nieuwe Kerk. Een imposant en markant gebouw dat al meer dan 350 jaar in het oog springt aan het Spui.

Door de revitalisatie van enkele jaren geleden, beschikt de Nieuwe Kerk (als een van de weinigen in Nederland) over twee geluidsgescheiden ruimtes. Door de unieke combinatie van de twee ruimtes: de Kerkzaal (480m2) en het Souterrain (350m2), met elk hun eigen karakteristiek, is nagenoeg iedere denkbare setting te realiseren.

De Kerkzaal is ovaal van vorm en volledig vrij van zuilen. Hierdoor ontstaat een zeer open ruimte, die zich uitstekend leent voor een grote diversiteit aan bijeenkomsten. Van chique diners tot bruisende feestavonden, van moderne en traditionele bruiloften tot plenaire programma’s in een breed scala aan opstellingen.

Het Souterrain is qua oppervlakte nagenoeg gelijk aan de Kerkzaal. Deze zaal heeft een lager plafond (iets meer dan vier meter hoog), een aantal pilaren en is sfeervol te verlichten. Dit zorgt voor een geborgen en intieme ambiance, waarmee het Souterrain als prettige ontvangstruimte wordt ervaren en een schitterende omgeving biedt waar uitstekend, inhoudelijk, genetwerkt kan worden.

Naast het deels klassieke interieur is de Nieuwe Kerk voorzien van velerlei hedendaagse faciliteiten. Zo zijn er onder andere speciale panelen aangebracht waardoor de akoestiek perfect te noemen is. Uiteraard is er WiFi aanwezig.

Door haar ligging midden tussen de ministeries in een stadspark is de Nieuwe Kerk goed te beveiligen. Binnenin de Nieuwe Kerk bieden de hoge ramen, massieve eikenhouten deuren en dikke muren maximale privacy. Dit maakt de Nieuwe Kerk uitermate geschikt voor evenementen waarbij maximale privacy en veiligheid van groot belang zijn.

De Nieuwe Kerk is gesitueerd in het cultureel en bestuurlijk hart van Den Haag. Mede hierdoor is de locatie zeer interessant voor organisaties en bedrijven die het belangrijk vinden overheidsfunctionarissen te bereiken gedurende hun evenement. Veel opdrachtgevers zien de Nieuwe Kerk dan ook als ideale voordeur naar bestuurlijk Nederland.

De high-tech panelen in de solide, klassieke omgeving van de Kerkzaal zorgen voor een prettige mix van klassiek en modern. De combinatie van elementen zorgt ervoor dat de Nieuwe Kerk een van de meest sfeervolle locaties in de regio te noemen is.

Kernwoorden:

  • Twee geluidsgescheiden ruimtes
  • In het bestuurlijk hart
  • Bereikbaar
  • Formeel en informeel
  • Modern en klassiek
  • Officiële trouwlocatie

Zaaloverzicht en capaciteit

Naam zaal m2 seminar diner receptie
Kerkzaal 480 550 420 600
Souterrain 350 200 250 450

Neem contact met ons op

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier